Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Eindwerk overgewicht bij honden  (gelezen 1703 keer)

Hoppit

  • Pas geboren
  • *
  • Berichten: 2
  • Referrals: 0
    • Bekijk profiel
Eindwerk overgewicht bij honden
« Gepost op: maart 06, 2013, 08:39:17 pm »

Voor ons eindwerk doen ik en 3 mede-dierenartassistentes een small business project. We bieden voedingsadvies en trainingen aan voor eigenaars met obese honden.

Met deze enquête zouden we willen nagaan hoeveel honden er lijden aan obesitas en of de eigenaar zich bewust is van het probleem. Ook willen we nagaan in hoeverre de eigenaar begeleid wordt door de dierenarts. Op onze stagebedrijven merkten we dat de dierenartsen wel van goede wil waren maar gewoon absoluut geen tijd hadden.

Als dierenartsassistent zouden we dit probleem perfect kunnen oplossen. We hebben een goede kennis over de verschillende voeren en kunnen de klant hier perfect in begeleiden.

Als je geen obese hond hebt, geen probleem, dan zijn op zich enkel de eerste 6 vragen belangrijk (zijn de enige verplichte). Dan kan je gewoon 'nee' invullen bij overgewicht en 'ja' (of 'nee') bij bewust van het probleem obesitas. (je maakt ons natuurlijk wel blij als je de rest van de vragen ook invult 0:) )

Momenteel proberen we (voor de statistische gegevens) ons vooral te richten op de problemen rechtstreeks gerelateerd of voortvloeiend uit overgewicht.
Het onderzoek kan breder, maar dat gaat momenteel niet in deze tijdsspanne (we hebben een week). We hebben nu snelle doelgerichte antwoorden nodig over de specifieke hoofddoelgroep (reeds obesitas die al therapie ondergaat/ging).
Er komt later zowieso nog een uitgebreider onderzoek om de niet rechtstreekse doelgroepen te onderzoeken.
Dan gaat het onderzoek zich richten op de knie/heupoperaties, amputaties, doorgefokte rassen, eetgedragproblemen, ...

We weten dat op hondenfora de eigenaars meestal al bewuster bezig zijn met voeding en beweging, maar toch zouden wel elke respons apprecieren!
In ieder geval bedankt om er al eens naar te kijken!

Dat je geen Belg bent maakt ook niet uit, dat geeft ons een beeld of bv Nederlanders zich bewuster zijn van het probleem of niet. Wat dus mooi is voor onze statistiekjes =)

http://www.obicoach.be/enquete.php

(Ff ter info, ik volg deze opleiding in België en is dus HBO oftewel professionele bachelor Agro- en Biotechnologie optie Dierenartsassistent.)
Gelogd

Hond-en-Baas

« Gepost op: »

Pagina's: [1]   Omhoog
 

Medpets.be