Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Regels van het forum  (gelezen 12649 keer)

hondenbaas

  • Administrator
  • Puppy
  • *****
  • Berichten: 105
  • Referrals: 1
    • Bekijk profiel
Regels van het forum
« Gepost op: december 08, 2011, 07:18:55 pm »

Beste forumleden,

Hieronder kan je de regels vinden om het forum in goede banen te houden.
Doordat hond en baas een gemodereerd forum is betekent dit dat er actief gelet wordt op de inhoud en dat deze inhoud zonodig aangepast wordt door één van de moderators of door de beheerder. Indien onderstaande regels en richtlijnen niet in een bepaalde situatie voorzien dan kan het beheer naar eigen inzicht reageren.

Het hond en baas Forum kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor uitlatingen wegens natuurlijke en rechtspersonen en de eventuele gevolgen daarvan.

Hieronder zal, naar leesbaarheid, Hond-en-Baas afgekort worden door H&B.
Topic openen:
Als je een topic aanmaakt, zorg dan dat je een duidelijke titel hebt over de inhoud van het topic.
Zorg ook dat het topic in de goede afdeling staat, dus geen voeder topic tussen de sportsectie.
Zoek ook altijd eerst of er al een topic bestaat over dat onderwerp, want het is overbodig 2 dezelfde topics te hebben.


Ongewenste postings:
Taalgebruik: Zorg dat je verstaanbaar bent! Gebruik geen turbotaal, msn-taal of dialect.

Flood: "Flood" is een manier van berichten schrijven zonder enig nut. Het komt er dus op neer enkel het meest noodzakelijke, kernachtig weer te geven. Het is niet toegestaan om hetzelfde onderwerp in verschillende boars (= forumdelen) te posten.

Berichten gebaseerd op geruchten of waarbij doelbewust informatie achtergehouden wordt zodat de lezers de waarde niet kunnen inschatten van het bericht.
Vb. berichten zoals "ik weet iets wat jullie niet weten", ...

Privégegevens: Men zet zeker geen privégegevens op het forum, waaronder PM's, emails, chatlogs,...¦

Het plaatsen van persoonlijke informatie (namen, adressen, telefoonnummers en dergelijke) zonder toestemming van de betrokken partij is niet toegelaten.

Politieke threads zijn ook niet welkom op het forum.

Links naar Porno/Warez/Clickgames/Sites-die-echt-niet-door-de-beugel-kunnen.

Flamen: Het uitlokken van ruzies. Ook het reageren op dit soort posts (flames) is in principe niet toegestaan en strafbaar omdat je actief meehelpt een ruzie in stand te houden. Persoonlijke aanvallen kunnen niet en worden niet getolereerd op H&B.

Spammen: Zinloze reply's/threads/polls (waaronder smiley-spammen) en het verspreiden van spam, kettingbrieven, virussen of spyware en andere ongewenste post via postings, pm of het mailsysteem van het forum.

Slowchat: Dat wil zeggen dat 2 of 3 mensen continu een gesprek voeren zonder dat anderen er aan mee kunnen doen. Hiervoor verwijzen we naar msn-messenger.

Topics en/of berichten die schade toebrengen aan het beheer van het forum, het forum en/of de sfeer van het forum.

Commerciële berichten en/of acties in berichten of via het forum georganiseerd zijn enkel toegestaan na overleg met het forumbeheer.


Gebruik van kleuren in berichten:
Op H&B is het niet toegestaan om volledige berichten in een kleur te posten.
Een woord of zin posten in een kleur is wel toegestaan.
Ook zijn we streng op berichten die volledig in het vet zijn gepost.


Verwijderen van berichten:
Het stelselmatig verwijderen en/of wijzigen van eigen berichten is niet toegestaan wanneer deze invloed hebben op de verdere verloop van een topic.


Avatars en onderschrift:
Je mag op H&B een eigen avatar gebruiken. Een avatar wordt bij elke post onder jouw profielnaam getoond.
Deze mag een maximale grootte hebben van 100x100 pixels om het forum niet onnodig uit te rekken en de leesbaarheid in het gedrang te laten komen.

Onderschriften zijn toegestaan, maar ze mogen niet irritant of storend zijn en niet bewegend
Plaatjes zijn toegestaan, tot een maximale grootte van 500x100 pixels  of 1 regel tekst.
Url's of andere verwijzingen naar websites zijn niet toegestaan in het onderschrift.
Onderschriften die zich niet aan deze regels houden worden handmatig door het forumbeheer aangepast naar eigen inzicht.(afbeeldingen kunnen dusdanig verwijderd worden)


Adverteren/Sluikreclame en/of verwijzen naar andere websites:
Verwijzingen naar persoonlijk websites, blogs, ... Maw: niet commerciële sites, ogen enkel via het profiel.

Wil je adverteren op het forum? Contacteer hiervoor Jordumus of zelf een email naar hondenvriendenvzw@mail.be. Sluikreclame wordt niet getolereerd.


Dubbelaccounts, dubbel gebruik van accounts, naamswijzigingen en het verwijderen van accounts:
Dubbelaccounts zijn niet toegelaten op H&B. Dit betekent dat 1 persoon niet via 2 of meer accounts actief mag zijn op het forum.
Het niet navolgen van deze regel zal/kan ertoe leiden dat alle accounts in kwestie verwijderd worden. Het beheer kan dit op elk moment nagaan via meerdere hulpmiddelen.

Daarnaast wordt met drang afgeraden op 1 account met meerdere mensen te gebruiken. Het kan voor leden heel erg ingewikkeld worden wanneer 2 of meer mensen op 1 account actief zijn.

Naamswijzigingen worden in principe geweigerd. In sommige gevallen kan hiervoor een uitzondering gemaakt worden. (Bv: juridische aanvraag, aanvraag van lid met goed gemotiveerde reden, ...)
Elk lid kan op elk moment een aanvraag tot naamswijziging indienen via PB bij Jordumus. Let op: bij elke aanvraag moet een goede reden vermeld zijn.

Er worden geen accounts verwijderd op aanvraag. Het beheer behoudt zich echter het recht accounts te verwijderen in uitzonderlijke gevallen.


Sancties:
Indien u zich bij herhaling niet houdt aan het reglement dan kan het forumbeheer u de toegang tot hond en baas.be ontzeggen. Het wordt u dan op diverse manieren, die het beheer ten dienste staan, onmogelijk gemaakt deel te nemen aan het forum. Over een dergelijk besluit kan slechts via email met de eigenaar worden gecorrespondeerd. Op alle andere pogingen tot toenadering zal niet worden gereageerd.

Een dergelijke zware maatregel zal niet snel worden genomen maar men dient zich wel te realiseren dat wanneer uitsluiting eenmaal een feit is dit niet snel meer ongedaan gemaakt zal worden.

Uitsluiting van deelname kan alleen door het beheer worden opgelegd.


Hopelijk hebben jullie  begrip hiervoor, samen maken we er immers een goed en overzichtelijk forum van, waar het voor iedereen goed vertoeven is.

We behouden ons het recht om deze regels ten aller tijde te kunnen wijzigen of aan te vullen.

Laatste aanpassing: 05/12/2011 - Jordumus
Gelogd

Hond-en-Baas

« Gepost op: »

Pagina's: [1]   Omhoog
 

Medpets.be