Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - Trace

Pagina's: [1] 2
1
Asielhonden / Re: Open asieldag
« Gepost op: oktober 03, 2011, 10:34:54 pm »
Hoi vicky,
Hoe was het ?  Veel volk ?  Ik was van dienst in Sint Truiden : daar was alleszins veel volk  :th

2
Actualiteit. / 29-09 TV 1 Koppen - Over dierenverwaarlozing
« Gepost op: september 29, 2011, 10:11:48 am »
Vanavond is er een uitzending over dierenverwaarlozing op TV één, koppen, 20.45u


Dierenwelzijn wordt serieuzer genomen dan vroeger. Als buren iets merken, stappen ze sneller naar de politie of komen ze naar ons.” De inspectiedienst dierenwelzijn van de federale overheid ziet het aantal klachten over verwaarloosde dieren jaar na jaar toenemen. Er zijn nu meer én strengere controles. Bij hun ontstaan in 2004 kreeg de dienst 612 klachten. Dit jaar zijn er dat al meer dan het dubbel, 1400. Koppen liep twee dagen mee met twee van de zeven Vlaamse controleurs.

Inspecteur Leen controleert een woning in Boortmeerbeek, na een klacht van buren. Wat we in het huis aantreffen is nauwelijks voorstelbaar. In zowat elke kamer staan meer dan 60 (!) hondenkooien op elkaar gestapeld. De stank is er niet te harden. Met dierenliefde heeft dit volgens Leen niks te maken: “De kooien zijn te klein, de honden hebben schurft, hun ogen zijn ontstoken.” Alle dieren worden in beslag genomen en naar een asiel gebracht.

Eigenaars waar inbreuken worden vastgesteld riskeren een boete van 500 tot 5000 euro. Vooral paardenverwaarlozing is volgens inspecteur Carinne een groot probleem. “Tegenwoordig kost een paard nauwelijks een paar honderden euro’s, het onderhouden in tijden van crisis is een ander paar mouwen.” In een wei in Heusden-Zolder worden 6 verwaarloosde paarden in beslag genomen, voor het oog van onze camera.

__________

Alle honden die in Boortmeerbeek in beslag genomen zijn, werden vrijdag in ons asiel (Sint Truiden) opgenomen. Ik heb foto's gezien van hun aankomst, maar zondg als we opendeurdag hebben, zal ik ze pas in levende lijve zien. Allé, weer zoveel sukkelaars gered ... nu nog voor allemaal een gouden mandje zoeken.

3
Gedrag en opvoeding / Re: Agressief en bezitterig gedrag
« Gepost op: september 26, 2011, 10:11:53 pm »
Welk ras is het ?  
Je kan best alle strijd vermijden en proberen met ruilen : ruil de etensbak voor iets dat veel lekkerder is (stukje gedroogde lever / koemaag / ....), ruil de speeltjes die de hond moet afgeven voor iets anders.
Laat je de hond wachten voor ze mag eten ? Heb je je hond al "NEE" aangeleerd ?
De hond tegen de grond duwen, zou ik eigenlijk maar zelden toepassen.  Je moet de hond voor jou winnen, ze moet het samenzijn met jou leuk vinden, als je haar altijd tegen de grond duwt zal ze je gaan wantrouwen, het schaadt de band die je opbouwt, zeker als de rangorde niet goed zit.

Kent je hond andere commando's ?  Hondenschool is zeker aangewezen en daar kan je ook je probleem bespreken.  Alleszins mag je onder geen beding bang zijn van je eigen hond.


En dat stelen : vermijdt gewoon dat ze eten kan stelen.  Voorkomen is veel beter dan genezen, gedrag vermijden is veel beter dat het te moeten corrigeren.  
In hondenpsychologie laat jij eten liggen en je gaat weg, maw zij mag het nu pakken.  Als jij haar dan tegen de grond duwt, snapt ze jouw reactie helemaal niet.  Dus geen eten achterlaten, punt uit.

en als ze zou proberen te stelen als jij bv. eten aan het klaarmaken bent (je ben nadrukkelijk in de buurt dus)  dan moet je kalm maar nadrukkelijk NEE zeggen, op voorwaarde natuurlijk dat je haar NEE aangeleerd hebt.

Het lijkt me dat je vooral de strijd en de bestraffing uit de relatie met je hond moet weghalen, meer belonen voor goed gedrag en daardoor werken aan de band met je hond.  Bestraffen is veel minder efficiënt dan belonen (ook bij kinderen).  en veel oefenen.   Lukt het niet, ga dan even weg, laat je frustratie afkoelen en begin vervolgens opnieuw met een schone lei.  Op een hondencursus hebben ze me ooit 1 heel belangrijk ding geleerd : geef ruiterlijk toe (t.o. jezelf) dat je in de fout bent gegaan, en neem je verlies !  Maar steek het niet op de hond en vooral, werk je frustratie niet af op je hond.

Succes

4
Asielhonden / Re: Heb een verantwoordelijke taak gekregen in het asiel
« Gepost op: september 23, 2011, 10:48:42 pm »
Ik heb al een pleeghondje, naast mijn eigen ex-broodfok-reu (gene gemakkelijke), ben verbonden als vrijwilliger aan het asiel van Sint Truiden.  Maar ik hoop dat veel mensen zich melden, zo'n pleeghondje verrijkt echt je leven !

5
Gezocht / Re: honden gezocht voor trimmer in opleiding
« Gepost op: september 23, 2011, 10:44:56 pm »
Ik kan je helaas niet helpen.  Mijn Schnauzer vermoordt zowat iedereen die aan hem komt.  Ik heb geen opleiding trimmen, maar noodzakelijkerwijs moet ik me eveneens "inwerken".  Het gevolg is dat hij er niet uitziet als een Schnauzer, maar als een slecht-onderhouden hond  :woea
Bovendien zit ik niet in de regio.  toch veel succes gewenst !

6
Foto & filmhoekje / Re: Benefiet voor Pascha - de foto's
« Gepost op: september 23, 2011, 10:41:51 pm »
Tja, het is niet zo simpel : iedereen die van honden houdt heeft er al wel.  Maar er is zicht op een pleeggezin, het is nog niet definitief, maar ik duim in stilte dat ik jullie toch eindelijk goed nieuws kan melden.  Ik houd jullie alleszins op de hoogte ! Meeduimen maar :bid  :bid  :bid

7
Shows & Evenementen. / Re: Hondencursus door John Rogerson
« Gepost op: september 20, 2011, 10:41:23 pm »
Het was echt de moeite waard, veel nieuwe gezichtspunten, sommige klinken logisch, over de andere moet ik nog even nadenken.  Zeker een aanrader !

8
Stel je even voor. / Re: onze flo :)
« Gepost op: september 15, 2011, 09:08:10 am »
Een wat late welkom  :wave
Zien er schatjes uit jouw Malti's, jammer dat je Mieke hebt moeten afgeven.  Een hond heb je voor het leven, als hij er niet meer is mis je hem voor het leven, zo is dat.

9
Stel je even voor. / Re: Rita en Stefaan
« Gepost op: september 15, 2011, 09:05:12 am »
welkom Rita en Stefaan.
Ik woon helaas te ver voor een gratis trimbeurt en bovendien laat mijn Schnauzer (ex-broodfokreu) zich door niemand benaderen, laat staan plukken.  we hebben al geprobeerd met wat kalmeermiddelen, maar niks helpt.   Ik probeer het dus zelf te doen, maar als beginneling valt dat er tegen  ;)
Moet dus ook nog een trimmer kopen, want hij ziet er intussen uit als een bolleke haar ipv een schnauzer.

Enfin, heel veel succes met je zoektocht naar het ideale hondje en de opleiding tot kapper  :th

10
Shows & Evenementen. / Hondencursus door John Rogerson
« Gepost op: september 14, 2011, 10:31:10 pm »
In het kwispelhof te leke (bij diksmuide)  geeft John Rogerson een 4-daagse cursus : 2 dagen over puppies, 2 dagen over agressie bij honden.

Ik heb me ingeschreven voor de agressie-cursus, zondag en maandag.  Ik wil al heel lang die John Rogerson life horen spreken.  Ik heb nog geen boeken van hem gelezen, wel zijn website, het lijkt me wel iemand die iets te vertellen heeft.  Ben benieuwd.

Het is niet heel goedkoop, maar eigenlijk ook niet heel duur voor een hondenBV als John Rogerson.  Wat minder kleedjes voorbije solden en voilà, een curus is me veel meer waard dan een nieuwe outfit.  Een ticket voor Ceasar Milan was niet veel goedkoper en dan zat je gewoon naar een show te kijken die je op TV ook kan zien (enfin, van horen zeggen want ik ben zelf niet geweest).

11
Foto & filmhoekje / Re: Benefiet voor Pascha - de foto's
« Gepost op: september 14, 2011, 10:22:26 pm »
Idd, het probleem is een opvanggezin te vinden.  Voor de operatie is alles er, de veeartsen staan klaar, de centjes zijn er, maar nu nog de juiste man of vrouw vinden die dit op zich wil nemen.  Ik zou het onmiddelijk doen als ik niet voltijds werkte, zelfs met mijn andere hond, je kan ze altijd wel scheiden en toch iedere hond voldoende geven, maar je moet wel tijd hebben.  Ik blijf duimen, Pascha verdient echt een 2de kans in dit leven !

12
Foto & filmhoekje / Benefiet voor Pascha - de foto's
« Gepost op: september 07, 2011, 08:17:07 pm »
Hallo,
het is even stil geweest na de Benefiet, we hebben een tsunami van leef en leed over ons heen gehad in de vakantiemaanden, nu het terug wat rustiger is heb ik tijd gehad om de foto's op te laden.  Je kan ze vinden op bijgaande link
http://https://picasaweb.google.com/116362913739066781611/PromenadePascha?authkey=Gv1sRgCKrr_NWm86WSkAE#
Veel kijkplezier

13
Stel je even voor. / Re: Gratis je honden laten knippen!
« Gepost op: juli 27, 2011, 12:49:48 am »
Hoi,
Ik heb wel een hond die geplukt moet worden, maar
- we wonen véél te ver weg (Wallonië) en
- mijn hond verdraagt niet dat iemand anders behalve ik hem aanraak !  (ex-broodfok-reu)
Ik moet dus leren hem zelf te plukken ;) want echt, hij is giga-agressief als iemand anders hem aanraakt.
Veel succes succes nog met je studies hé
Groetjes en poot

14
Stel je even voor. / Re: Hoi !
« Gepost op: juli 18, 2011, 11:53:29 pm »
Dag allemaal,
Ik ben wat stilgevallen na de Benefiet voor Pascha, te moe, teveel te doen, teveel andere zorgen (zwaar zieke schoonvader, opgroeienden kids die hun weg zoeken in dit leven, voltijds werken, en ... een nieuw hondje in huis, een oudje uit een asiel maar potverdorie een stevig karaktertje, die kleine oude dame !). Ach, wat gaat alles snel en je moet zoveel je aandacht en tijd verdelen. Dus nog even geduld voor ik me echt weer op het forumleven kan concentreren.

15
Goede doelen / Re: promenade-voor-pascha
« Gepost op: juli 04, 2011, 12:11:33 am »
Het was een super-geslaagde dag ! Ideaal weer, mooie wandelingen, lekkere spaghetti en pannenkoeken, afgerond met meeslepende verhalen van Pol.

Iedereen tevreden !!  Hier vind je een verslagje van een deelnemer : http://banditchicken.wordpress.com/2011 ... or-pascha/

Pascha was er zelf ook !  Amaai, in 't echt is het nog veel erger om te zien.  De opbrengst zal niet genoeg zijn voor de operatie, maar het zal toch een mooi bedrag worden (moet nog telwerk doen en facturen afwachten).  Het belangrijkte is echter dat Pascha pas kan geopereerd worden als er een goed pleeggezin of adoptiegezin gevonden wordt !  Men zegge het voort !

Dank ook nog's Jacky, voor de mooie tombolaprijzen : ze zijn vertrokken naar Limburg, Antwerpen en Vlaams Brabant.

Pagina's: [1] 2
Medpets.be