Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Topics - ThomasB

Pagina's: [1] 2 3 ... 5
2
Actualiteit. / hond gered uit graf
« Gepost op: februari 21, 2012, 08:57:03 pm »
http://www.deredactie.be/permalink/1.1148552


 gelukkig voor dat beestje is hij gered! hopelijk kan hij bekomen onder de vleugels van een 'goede' baas

4
Actualiteit. / 3 miljoen zwerfhonden moeten gedood worden
« Gepost op: januari 07, 2012, 04:26:33 pm »
Sri Lanka gaat drie miljoen zwerfhonden dodenZowat drie miljoen zwerfhonden moeten in Sri Lanka om het leven gebracht worden. Dagelijks worden namelijk tweeduizend mensen in het ziekenhuis opgenomen met bijtwonden. Dat meldt de privételevisiezender Swarnavahini.
 
Minister van Volksgezondheid Maithripala Sirisena preciseerde dat de regering het verbod op het doden van honden vernietigd heeft. Dat verbod werd in 2006 ingesteld uit vrees voor hondsdolheid en onder druk van dierenrechtenorganisaties.
 
De overheden in Sri Lanka besteden jaarlijks meer dan 13 miljoen dollar (ruim 10 miljoen euro) om het hoofd te bieden aan mensen die gebeten werden. Volgens dierenrechtengroepen mislukten de inspanningen om de honden te steriliseren door corruptie en bestuursfouten van de autoriteiten.

bron: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1374635/2012/01/07/Sri-Lanka-gaat-drie-miljoen-zwerfhonden-doden.dhtml

5
Het speelhoekje / hondenrassen per alfabet
« Gepost op: januari 06, 2012, 10:42:13 am »
Hallo,

Het spel is simpel.  Elk om de beurt een hondenras posten, die telkens begint met de volgende letter van het alfabet.  Om het wat leerrijk te maken ook een foto van het ras toevoegen.  Er mogen geen 2 dezelde leden na elkaar posten.

Eens zien hoelang we erover doen...

Ik begin dus bij A:

American Stafford


6
Vermist. / twee goldens al 21 dagen vermist
« Gepost op: januari 05, 2012, 08:22:24 pm »
WOUMEN - Twee Golden Retrievers van Lieven Vanassche en Martine Vandenbroucke zijn al 21dagen spoorloos. Na hun dagelijkse wandeling in de weiden kwamen ze niet terug naar huis. De vinder krijgt een beloning.We hebben thuis drie Golden Retrievers. Woepi en Laïka zijn de ouders van Simba. Het zijn Laïka en haar zoon Simba die tijdens de avond van8december niet teruggekeerd zijn naar onze hoeve. Iedere dag doen de honden wandeltochten nabij het waterspaarbekken DeBlankaart. Die avond was het weer slecht. Er was storm en regen. Zijn beide honden hun terugweg verloren of zijn ze door iemand meegenomen? Ik weet niet wat ik ervan moet denken', zegt Martine Vandenbroucke.

'We zijn via Facebook een actie gestart om onzehonden terug te vinden. Het is een gemis om deze dieren niet meer bij ons te hebben. Kort na de lancering van de verdwijning, hebben we een reactie ontvangen van mensen die Laïka zouden gezien hebben in het gebied tussen het Blosocentrum en de Gouden Appel. Maar waar is de andere hond dan?', vraagt Martine Vandenbroucke zich af.

'Vorige dinsdag kreeg ik nog een melding dat een Golden Retriever langs de weg water aan het drinken was in Esen. Het blijft vreemd. Honden die op de boerderij geboren zijn, vinden altijd hun weg terug. Nu is mijn oproep via de krant mijn laatste hoop', zucht Martine. 'Laïka is drie jaar oud en haar zoon Simba is acht maand, maar hij is al zo groot als zijn moeder. Wie weet waar de honden zijn of een tip kan geven die tot het terugvinden van Laïka en Simba kan leiden, krijgt een beloning', besluit de eigenares van de honden.

Martine Vandenbroucke,

0491-08.14.27.

bron: het nieuwsblad

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=LA3KA3SE

7
De kantine. / voornemens van de huisdieren
« Gepost op: januari 05, 2012, 11:12:21 am »
Wat als ... ook honden en katten goede voornemens zouden maken voor het nieuwe jaar? Wij verplaatsten ons even in jouw huisdier en zetten hun 10 grootste wensen voor 2012 op een rijtje.

1. Leren om zelf de snoepjeskast te openen, want we verdienen meer beloningen

2. Eindelijk die snelle muis vangen, zodat ons baasje trots kan zijn

3. Beter overeenkomen met de andere dieren in huis, zelfs al is hij of zij van een andere soort

4. Leren om het raampje van de auto naar beneden te draaien, zodat we ons hoofdje buiten kunnen steken

5. Het vinden en vernietigen van alle gênante foto's in idiote kostuumpjes, waar onze baasjes zo van houden

6. Een nieuw kunstje leren, zodat we meer beloningen krijgen

7. Ons baasje beter beschermen tegen dreigend gevaar (inbrekers, de deurbel, ...)

8. Het bestje plekje in huis veroveren, dicht bij de verwarming

9. Ons baasje leren om toleranter en liefdevoller te zijn, net zoals dieren dat zijn

10. Genieten van een jaar vol wandelingen en speelplezier!

bron: hln

http://www.nina.be/nina/nl/10066/Pets/article/detail/1372945/2012/01/04/Dit-zijn-de-10-goede-voornemens-van-jouw-huisdier.dhtml


8
Shows & Evenementen. / eurodogshow 2011
« Gepost op: december 21, 2011, 08:05:10 pm »
Hallo,

Wie is dit jaar naar de eurodogshow in Kortrijk geweest?  wij zijn (alweer) niet kunnen gaan

voor wie geweest is, was het de moeite? :tongue1:

9
Foto & filmhoekje / dinerende honden
« Gepost op: december 16, 2011, 05:34:59 pm »
[video]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=EVwlMVYqMu4[/video]

 :icon_thumleft:

10
Foto & filmhoekje / skateboardende hond
« Gepost op: december 16, 2011, 05:32:56 pm »
[video]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=CQzUsTFqtW0[/video]

 :toothy10:

11
Actualiteit. / Wandelaar slaat hond de kop in
« Gepost op: december 16, 2011, 05:24:37 pm »
Ik vind het schrijnend alweer negatieve verhalen te moeten posten ivm honden, maar het is belangrijk dat ze toch in de actualiteit komen, om in de toekomst hopelijk vermeden te worden!

Wandelaar slaat hond de kop in
OLEN - De hond van Jean-Pierre Maeremans uit de Leemanslaan in Olen werd maandagochtend voor de woning van zijn baasje doodgeslagen door een passerende wandelaar. Die voelde zich bedreigd door de hond. Chimay overleed later die dag bij de dierenarts.


Maeremans is er het hart van in. ‘Maandagvoormiddag ging ik de post uit de brievenbus halen. Chimay, een speelse whippet –een soort windhond– die geen vlieg kwaad doet, is me gevolgd. Dat doet hij altijd. Ik was nog bezig met de post toen ik Chimay plots hoorde kermen. Een man die passeerde met zijn hond had Chimay met een stok zwaar op het hoofd geslagen. Ik heb hem nog toegeroepen wat hem in godsnaam bezielde, maar dan heb ik me om Chimay bekommerd. Hij was er erg aan toe.'

Jean Pierre reed met zijn hond naar dierenartsencentrum Het Derde Oor. ‘Toen de hond werd binnengebracht, bloedde hij uit neus en oren', zegt dierenarts Veerle Vandorpe. ‘Het dier had ook epileptische aanvallen. Al snel werd duidelijk dat euthanasie de enige mogelijkheid was. Als de medicatie even werd geminderd, kwam de pijn in alle hevigheid terug. Op de foto's hadden we ondertussen gezien dat de hond een ernstig schedeltrauma had opgelopen. Een breuk waarvoor je serieus moet doorkloppen en die niet ontstaat bij een afwerende slag. Voor ons is dit dierenmishandeling.'

Dierenvriend

De wandelaar woont in dezelfde wijk als Maeremans, maar Jean-Pierre kent zijn naam niet. De eigenaar heeft een klacht ingediend. Tegenover de politie Neteland gaf de betrokkenen toe dat hij de hond heeft geslagen ‘omdat hij zich bedreigd voelde'. De politie maakt alle verklaringen over aan het parket. Dat beslist of er een gerechtelijke staartje komt aan deze zaak.

Jean-Pierre Maeremans is een dierenvriend. Naast nog twee honden zijn er katten in huis en in de tuin staan vogelkooien. ‘Ik hoop dat die man tenminste een vingerwijzing krijgt. Akkoord, Chimay had niet los mogen lopen, daar ben ik me terdege van bewust. Maar hij was een speelse hond en zou nooit aanvallen. Als je schrikt van een hond die komt aangelopen kan je die ook afweren met een stok zonder het dier zwaar op het hoofd te slaan. Dit is duidelijk agressie. Vooral van een andere hondeneigenaar had ik zo'n zware reactie niet verwacht.'

 :sad10:

12
Actualiteit. / Blaffende hond voorkomt zware woningbrand
« Gepost op: december 16, 2011, 05:21:15 pm »


Blaffende hond voorkomt zware woningbrand


KAPELLE-OP-DEN-BOS - In de Bormstraat is een zware woningbrand op het nippertje vermeden. Dat is te danken aan de dappere border collie Gin (4). Die blafte bewoner Reinhart De Muynck en zijn vrouw Paula wakker tijdens de brand.

Reinhart De Muynck (73) en zijn vrouw Paula (64) zijn in de nacht van dinsdag op woensdag op het nippertje aan de dood ontsnapt. Een rieten mand met hout naast de kachel had vuur gevat. Dat sloeg al snel over naar de houten belijsting van de deuren en het dak. Maar toen was er Gin, de dappere hond. Hij behoedde zijn baasjes voor het ergste.

Tuinslang

'Wij waren rond 23.30uur in bed gekropen op de gelijkvloerse verdieping', zegt Reinhart. 'De kachel was op dat moment zo goed als uit. Rond 3.30 uur werd ik wakker van het geblaf van Gin. Dat doet ze anders nooit, dus ik wist dat er iets mis moest zijn.'

Reinhart kroop uit bed en toen hij aan de scheiding van zijn keuken en woonkamer kwam, zag hij de vlammen aan zijn kachel. 'De kooi van Gin ligt vlak naast de kachel en is 's nachts altijd gesloten. Het eerste wat ik deed, was haar uit de kooi halen en naar buiten brengen. Vervolgens probeerde ik zelf met een tuinslang het vuur te doven, maar ik hoorde het hout van de omlijsting van de deuren al knisperen. Het vuur had zich daar dus al een weg in gebaand.'

Lichte schade

Ook Paula was ondertussen wakker geworden en belde meteen de brandweer op. Die had het vuur snel onder controle, maar moest wel een deel van de deur en houten wand verwijderen. De schade viel goed mee en de woning bleef bewoonbaar.

'Dankzij de alerte reactie van Gin', beseft Reinhart. 'Zonder haar, had dit veel erger kunnen aflopen. Deze border collie is veruit de slimste van alle honden.'

Toch hield ook Gin nog wat effecten over aan de brand. 'Ze moest de hele tijd hoesten en braken. Ik heb de veearts laten komen en die heeft haar wat cortizone toegediend. Gelukkig is ze er stilaan doorgekomen. Nu speelt ze alweer vrolijk buiten. Ook vannacht speelde ze maar al te graag spelletjes met de brandweermannen.'

Reinhart begrijpt nog steeds niet hoe de brand is kunnen ontstaan. 'Ik heb die kachel al tien jaar. Bovendien is de wand van speksteen waardoor die nooit oververhit kan raken. De rieten mand is volledig opgebrand. Ik ben mijn meiske alvast eeuwig dankbaar.'

bron: het nieuwsblad

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=V93JKBNL


13
Het speelhoekje / foto van je hond aan de zee
« Gepost op: december 16, 2011, 04:47:40 pm »
Gelijklopend met het topic 'een toffe foto van je hond in de kerstsfeer' stootte ik tijdens het zoeken op 'een toffe foto van de hond aan de zee'
vroeg me af of iemand deze kan overtreffen....hoog tijd dat het beter weer is, zodat we nog eens met de hond naar de zee kunnen, zoals je ziet leeft hij zich daar steeds ten volle uit! :headbang:

14
Algemeen. / dierenverzekering
« Gepost op: december 05, 2011, 09:10:48 pm »
hallo

Wat ik mij afvroeg:

Bestaat er een 'ziekteverzekering' voor dieren, of iets dergelijks? 

Voor zover ik weet, bestaat dit in Nederland maar niet in België.

Of bestaat dit wel?   :icon_scratch:

 :headbang:


15
Actualiteit. / Vermiste blinde puppy na twee maanden herenigd met baasje
« Gepost op: november 16, 2011, 10:17:13 am »
Vermiste blinde puppy na twee maanden herenigd met baasjeTwee maanden nadat de blinde puppy Dou Dou was verdwenen, is het hondje eindelijk herenigd met zijn baasje. De pup verdween tijdens een wandeling nabij Qingdao in de Chinese provincie Shandong. De radeloze eigenares Meng Xiaoting zette een heuse zoekactie op het getouw, die bij toeval goed afliep."Mijn hele familie ging op zoek naar Dou Dou", doet de jonge vrouw het relaas. "Ik hing affiches uit en lanceerde een actie op het internet. Na twee maanden vruchteloos speurwerk had ik me er al bij neergelegd: ik zou mijn hondje nooit terugzien"

Agressief
Tot enkele dagen geleden een krantenartikel verscheen over een blind hondje dat gevangen zat in een mangat. "Een vriend toonde me het artikel", vertelt Meng. "Op de foto herkende ik mijn vermiste hondje. Men had geprobeerd om haar uit de put te halen, maar Dou Dou reageerde erg agressief op iedereen die ook maar in de buurt kwam. Gelukkig dat de mensen elke dag voedsel in de put gooiden zodat zij in leven kon blijven".

Omhelzing
De bewuste put was 15 kilometer verwijderd van de plek waar Dou Dou was verdwenen. De volgende ochtend sprong Meng op de eerste bus richting de plaats van de put. "Toen Dou Dou mijn stem hoorde, begon ze meteen te blaffen en op de wand van het mangat te springen. Ik sprong in de put en mijn troetel vloog in m'n armen".

Onderzoek
Meng spoedde zich met de pup naar een dierenarts. Daar kreeg zij een check-up en een grondige wasbeurt. Dou Dou bleek in goede gezondheid en mocht met haar baasje terug naar huis. "Gelukkig zijn we nu weer bij elkaar. Ik beloof met de hand op het hart dat ik haar voortaan nooit meer alleen zal laten", aldus nog Meng Xiaoting.

bron: hln

http://http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1348564/2011/11/15/Vermiste-blinde-puppy-na-twee-maanden-herenigd-met-baasje.dhtml

Pagina's: [1] 2 3 ... 5
Medpets.be