Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Topics - ria

Pagina's: [1] 2 3 ... 6
1
Algemeen. / Duitse dog ruilen voor een ezel?
« Gepost op: april 01, 2012, 12:11:30 pm »
http://www.2dehands.be/dieren-toebehoren/honden/duitsedog/gezocht-duitse-dog-teef-117835726.html

Hondenkwekerijen: HK11300564, SWAELS IGNACE, SINT JAN TER BIEZEN 3 POPERINGE

't Betert met de dag! :violent1:

2
Oppas gevraagd of aangeboden. / vakantieopvang gezocht voor ‎2 thi shu's
« Gepost op: maart 11, 2012, 11:18:36 am »
Een vriendin van m'n dochter zoekt opvang voor ‎2 thi shu's, van 23juli tot 8augustus, tegen betaling.  Iemand?

3
Algemeen. / Soft Touch
« Gepost op: januari 24, 2012, 02:04:11 pm »
Soft Touch is meer dan alleen een zachte manier van je hond masseren, er ontstaat een  overdracht van energie waardoor de vertrouwensband tussen jou en je hond versterkt wordt en die tevens een positieve werking heeft op het welzijn van je hond en van jezelf!  Soft Touch massages zijn zeer geschikt voor onzekere, oudere en/of honden met een “verleden” maar ook ‘gewone’ honden hebben er baat bij.  Dagelijks een Soft Touch massage van vijf  tot tien minuten zal de hond en jou helpen om zijn en jouw innerlijke balans te vinden en zelfvertrouwen te krijgen. Deze massage helpt ook het lichaam van de hond te herstellen na ziekte of een operatie. Soft Touch leert JOU daarnaast  om aan te voelen wanneer er iets niet in orde is met je hond.
Gedurende de Workshop Soft Touch Workshop leer je o.a. tien verschillende manieren om je hond te masseren. Een Workshop Soft Touch duurt 3 uur.
Deelname aan een (ochtend of middag) workshop kost 35 euro, dit is inclusief koffie/thee, alle instructies geprint om thuis mee aan de slag te gaan en een leuke attentie. De opbrengst van de Workshops gaat volledig naar  stichting Dj-Imba, een opvang voor oude, gehandicapte en/of zieke honden in de Morvan, Frankrijk.

Omdat alle workshops in Nederland gegeven worden (voor België is er alleen maar eentje in de Toscaanhoeve), vroeg ik me af of er hiervoor ook interesse is in de vlaanders.  Kwestie van de lesgeefster te vragen ook eens ons kanten uit te komen.

http://www.youtube.com/watch?v=5UxcD8g57lM

4
Algemeen. / Broodfokhondje adopteren
« Gepost op: januari 24, 2012, 10:47:24 am »
Zoals sommigen misschien al gezien hebben, heb ik mijn oog laten vallen op een broodfokhondje van 10 jaar, een sharpeitje.  We zijn er al 2 maal mee gaan wandelen en 't klikt blijkbaar heel goed tussen hem en de zoon van 12.  Met Goras verwacht ik ook geen problemen, want hij dult alles en iedereen.  Zondag liet ik het hondje al kennismaken met kippetjes op ons parcours en dat bleek geen probleem.  Hij stopte efkes om ze te bekijken en wandelde toen mooi door.  Zijn er anders problemen te verwachten met een ex-dekreutje?  Hij werd in het asiel gecastreerd en Goras is dat ook.

5
Algemeen. / Stamboom asielhond.
« Gepost op: januari 21, 2012, 12:41:22 pm »
Ik lees vaak dat de stamboom van een asielhond vernietigd "moet" worden, maar ik snap niet waarom.  Er wordt zelfs beweerd dat dit is omdat je er niet zou mee kweken.   Dat begrijp ik nu helemaal niet hoor.  Ik dacht dat een stamboom meer iets was als een bewijs van zijn afkomst, niet een vrijgeleide om te fokken.  Ik heb in elk geval al 3 keer de stamboom van mijn hond WEL gekregen.  Ik heb er net eens de stamboom van wijlen mijn sint-bernard bijgenomen.  Daarop staat:
Citaat
Belangerijke berichten
Uittreksel uit het reglement tot identificatie en oorsprong der honden
In geval van verkoop van de hond, MOET de stamboom gratis aan de nieuwe bezitter afgegeven worden, die voor het vermijden van alle betwisting van wettelijke eigendom deze aan de K.M.S.H. moet opsturen, teneinde deze op zijn naam te laten schrijven

Dus mag men dan de stamboom wel vernietigen? :dontknow:

6
Algemeen. / Zoek dan maar eens je hond!
« Gepost op: januari 08, 2012, 12:46:35 pm »
Dit kwam ik net tegen op pets. http://www.pets.be/dierenasiel-ieper-engelse-bulldog-engelse-bulldog-gevonden-89812

Sorry hoor, maar dit vind ik niet kunnen.  Een hond in Olsene van straat plukken en hem meenemen naar Ieper!  Hij was vuil.  Ons honden hebben hier enorm veel wandelpaadjes met grote waterplassen en veel modder, dus kom je hier weinig propere honden tegen langs de straat na regenweer.  En als ik het goed versta, was de bedoeling om hem te houden.  Als je in Olsene een hond vindt, ga je er mee naar de politie in Olsene en binnen de kortste keren is hij terug thuis. 

7
De kantine. / Dieren met oud en nieuw
« Gepost op: december 29, 2011, 03:07:49 pm »
De dieren houden een vergadering
Honden, katten, groot en klein
Het gaat dit keer maar over één ding
Spoedig zal het oud en nieuw zijn
Veel mensen, die vaak tegen het blaffen protesteren
Bereiden zich voor op het vuurwerk op straat
Vaak de mensen die ons het woordje "af" als eerste leren
Denken er niet aan wat wij voelen, als de "knal" afgaat
Ook dit jaar zal het ons weer behoorlijk raken
Dus werd er besloten het hier neer te zetten
Misschien zal iedereen er toch eens op letten
Elk jaar deze nachtmerrie is toch te zot
Wij schrikken ons van het knallen elk jaar echt rot!

bron: http://www.labberkampje.nl

8
Foto & filmhoekje / Pootjes strekken in 't gebuurte
« Gepost op: december 18, 2011, 03:03:02 pm »

Walk on water


just to be


with you

9
Goede doelen / Oproep voor spulletjes
« Gepost op: november 25, 2011, 07:16:02 pm »
Voor Dj-Imba (opvang van 17 honden en 6 katten, waarvan bij de honden het merendeel oud, ziek en/of gehandicapt is) zijn we op zoek naar allerlei spullen.
Waar u ons blij mee kunt maken
-    (oude) handdoeken
-     lakens / dekbedhoezen
-     onderleggers (voor de incontinente honden)
-    glucosamine (voor de honden met arthrose)
-     brokken en blik van Almo Nature (diverse honden en katten eten dit, o.a. blinde suikerpodenco Freya is voor het eerst sinds maanden diarree vrij hierdoor!)
-    opzetnaalden voor insuline pen BD Micro Fine+ 0.25 x 5 mm (suikerkat Moudji)
-    senior blikvoer (voor de oude honden)
-    greenheart brokken
 
En niet materiele zaken waar wij gelukkig van worden:
-    donateurs (15 euro per jaar)
-    peters / meters voor de dieren (2,50 per maand)

 
Stichting Dj-Imba, voor alle duidelijkheid, is een kleine opvang waar de dieren veel individuele zorg en aandacht krijgen. Elk dier wat bij hen komt, blijft ook bij hen, zij adopteren / plaatsen geen dieren!

10
Medische vraagbaak en informatie / Verminderd zicht?
« Gepost op: november 20, 2011, 01:47:11 pm »
Goras gedraagt zich de laatste weken anders dan anders.  Vuurwerk, luchtbalonnen, vliegtuigen, dat deed hem niets.  Maar de laatste weken schrikt hij van dat alles.  Als we gaan wandelen, kijkt hij soms angstig in de lucht en komt dan dicht tegen me aanplakken.  Zorba was de 2 laatste jaren van zijn leven blind en deed dat ook.  Zou Goras ook zijn zicht kwijtraken?  Ik mag er niet aan denken!

11
Algemeen. / Is je hond vuil? Stuur hem naar de carwash
« Gepost op: september 24, 2011, 10:42:22 pm »
Je wast je auto ook in de carwash, dus waarom niet je hond?12
Algemeen. / Nieuwste trend
« Gepost op: september 24, 2011, 10:38:27 pm »
Draag je hond in hippe draagtas als een baby'k Vrees dat zoiets niet zonder blijvende letsels zal blijven voor mij.  Goras in zo'n ding en moeder een ontwrichte schouder.

13
Foto & filmhoekje / Naar een etentje
« Gepost op: september 21, 2011, 11:35:32 am »
Waar blijft dat eten?


Ze zijn er daar mee


En 't mijne?


'k Zal maar wachten zeker?

14
Actualiteit. / Dierenhater vergiftigt honden en katten
« Gepost op: september 20, 2011, 06:25:33 pm »
IEPER - Langs het wandelpad aan de Westkaai werden meerdere dieren vergiftigd. De onbekende dierenhater viseerde honden, katten en eenden.

Carine Aeck en Michel Vervacke wonen al vijf jaar op hun woonboot langs de Westkaai. Michel gaat geregeld met zijn honden wandelen op het pad langs het water. 'Net voor de zomer kwam ik met mijn honden Choupette en Joycky terug van een wandeling. Joycky begon plots te beven, viel om en had diarree.

We hebben de veearts er bijgeroepen die Joycky een inspuiting heeft gegeven. Omdat hij maar niet beter werd, heeft de veearts hem meegenomen ter observatie. Na een nacht aan de baxter is hij er toch door gekomen. Volgens de veearts was het een allergie,' zegt Michel. Maar onlangs kreeg Joycky last van dezelfde symptomen. 'Deze keer kon de veearts hem niet meer redden. Nu was de conclusie dat hij vergiftigd was', zegt Carine.

Michel is op zoek gegaan naar het vergif op het wandelpad. Nabij het brugje ter hoogte van de Ieperlee en de Komense Vaart trof hij het aan, vermengd in wat aardappelen, brood en vlees. 'We hebben de politie laten komen. Die heeft een proces-verbaal opgemaakt en de technische dienst heeft het vergif meegenomen. Het blijkt te gaan om een heel sterk gif, dat spierverlammend werkt', verduidelijkt Carine.

Eenden vergiftigd

Toen zij en Michel er met de buren over praatten, begonnen de tongen los te komen. Er bleken al verschillende katten vergiftigd te zijn. Eén van de buren had tien poezen, waarvan er nog maar één overschiet. Twee jaar geleden werden de eenden, die hier op het Ieperleekanaal talrijk aanwezig waren, in één week allemaal vergiftigd.

'Daar ging een onderzoek naar lopen, maar we hebben er niets meer over gehoord', aldus Michel. Ondertussen hebben ze een nieuwe hond: Grace, als gezelschap voor Choupette, de moeder van de overleden Joycky. 'De schrik blijft erin zitten. We willen de mensen waarschuwen, want hier komen veel mensen met honden wandelen', besluit Carine.
bron: Het Nieuwsbad.be

15
Gevonden. / Duitse herder
« Gepost op: augustus 29, 2011, 10:57:28 am »
Vanmorgenvroeg door mijn man (die camioneur is) uit mijn bed gebeld geweest dat er een duitse herder aan de afrit van de autostrade liep.  Onmiddellijk kleren aan, auto binnen en het diertje kunnen meenemen.
Het is een duitse herder van ca 8 maand (schat mijn DA), niet gechipt.
Vindplaats: Oudenaardestraat Olsene (in de omgeving van de afrit van de autostrade).
Ze had een groen tuigje aan.
De eigenaar kan contact opnemen met Berlinda van Dier onder Dak.  Gsmnr: 0472402730

Nog een vraagje.  De politie is van plan haar te komen ophalen en over te brengen naar het schuthok hier 2 straten verder.  Ik zei dat ze hier mag blijven tot de eigenaar opdaagt en dat kan niet volgens hen.  Toen heb ik naar Berlinda gebeld en haar ook aangeboden het hondje bij te houden (ze werken toch met gastgezinnen) en van haar mag dat wel.  Berlinda stond op haar werk en gaat dan deze namiddag contact met me opnemen.  Moet ik dat stakkerdje nu meegeven met de politie om in een kot op te sluiten?

Pagina's: [1] 2 3 ... 6
Medpets.be