Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Topics - Trace

Pagina's: [1]
1
Actualiteit. / 29-09 TV 1 Koppen - Over dierenverwaarlozing
« Gepost op: september 29, 2011, 10:11:48 am »
Vanavond is er een uitzending over dierenverwaarlozing op TV één, koppen, 20.45u


Dierenwelzijn wordt serieuzer genomen dan vroeger. Als buren iets merken, stappen ze sneller naar de politie of komen ze naar ons.” De inspectiedienst dierenwelzijn van de federale overheid ziet het aantal klachten over verwaarloosde dieren jaar na jaar toenemen. Er zijn nu meer én strengere controles. Bij hun ontstaan in 2004 kreeg de dienst 612 klachten. Dit jaar zijn er dat al meer dan het dubbel, 1400. Koppen liep twee dagen mee met twee van de zeven Vlaamse controleurs.

Inspecteur Leen controleert een woning in Boortmeerbeek, na een klacht van buren. Wat we in het huis aantreffen is nauwelijks voorstelbaar. In zowat elke kamer staan meer dan 60 (!) hondenkooien op elkaar gestapeld. De stank is er niet te harden. Met dierenliefde heeft dit volgens Leen niks te maken: “De kooien zijn te klein, de honden hebben schurft, hun ogen zijn ontstoken.” Alle dieren worden in beslag genomen en naar een asiel gebracht.

Eigenaars waar inbreuken worden vastgesteld riskeren een boete van 500 tot 5000 euro. Vooral paardenverwaarlozing is volgens inspecteur Carinne een groot probleem. “Tegenwoordig kost een paard nauwelijks een paar honderden euro’s, het onderhouden in tijden van crisis is een ander paar mouwen.” In een wei in Heusden-Zolder worden 6 verwaarloosde paarden in beslag genomen, voor het oog van onze camera.

__________

Alle honden die in Boortmeerbeek in beslag genomen zijn, werden vrijdag in ons asiel (Sint Truiden) opgenomen. Ik heb foto's gezien van hun aankomst, maar zondg als we opendeurdag hebben, zal ik ze pas in levende lijve zien. Allé, weer zoveel sukkelaars gered ... nu nog voor allemaal een gouden mandje zoeken.

2
Shows & Evenementen. / Hondencursus door John Rogerson
« Gepost op: september 14, 2011, 10:31:10 pm »
In het kwispelhof te leke (bij diksmuide)  geeft John Rogerson een 4-daagse cursus : 2 dagen over puppies, 2 dagen over agressie bij honden.

Ik heb me ingeschreven voor de agressie-cursus, zondag en maandag.  Ik wil al heel lang die John Rogerson life horen spreken.  Ik heb nog geen boeken van hem gelezen, wel zijn website, het lijkt me wel iemand die iets te vertellen heeft.  Ben benieuwd.

Het is niet heel goedkoop, maar eigenlijk ook niet heel duur voor een hondenBV als John Rogerson.  Wat minder kleedjes voorbije solden en voilà, een curus is me veel meer waard dan een nieuwe outfit.  Een ticket voor Ceasar Milan was niet veel goedkoper en dan zat je gewoon naar een show te kijken die je op TV ook kan zien (enfin, van horen zeggen want ik ben zelf niet geweest).

3
Foto & filmhoekje / Benefiet voor Pascha - de foto's
« Gepost op: september 07, 2011, 08:17:07 pm »
Hallo,
het is even stil geweest na de Benefiet, we hebben een tsunami van leef en leed over ons heen gehad in de vakantiemaanden, nu het terug wat rustiger is heb ik tijd gehad om de foto's op te laden.  Je kan ze vinden op bijgaande link
http://https://picasaweb.google.com/116362913739066781611/PromenadePascha?authkey=Gv1sRgCKrr_NWm86WSkAE#
Veel kijkplezier

4
Stel je even voor. / Hoi !
« Gepost op: juni 23, 2011, 03:23:14 pm »
Hoi !
Ik ben nieuw hier, een beetje toevallig op dit forum beland omdat ik mee de Promenade voor Pascha organiseer.
Ik heb een middenslag Schnauzer, die na 1,5 jaar broodfok en 1 jaar asiel bij ons zijn thuis gekregen heeft.  Geen gemakkelijk ventje, een uitdaging om veel bij te leren over honden.

Ik hoop véél hondenliefhebbers te mogen begroeten op 2 juli :

Jodoigne-Geldenaken ligt vlakbij Tienen en op 30 km van Leuven, heel centraal dus en er is o.a. 1 jaar gratis hondenvoeding te winnen bij de tombola (voor jezelf of voor een asiel in de buurt ...)

en de meteo voorspelt nog altijd schitterend weer !  :dancer
tot dan !
Trace

Pagina's: [1]
Medpets.be